Ουάσιγκτον: Το FBI έχει θέσει υπό διερεύνηση «μανιφέστο» του υπόπτου της δολοφονίας των βοηθών της ισραηλινής πρεσβείας Ημερομηνία:
Σήμερα 23/5/2025, 00:12 - Εμφανίσεις: 15
Ερευνητές του FBI και της αστυνομίας εξέτασαν την Πέμπτη γραπτά που φέρεται να υπάγονται στον ύποπτο για τη δολοφονία των δύο βοηθών της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.
Ακόμα εξετάζουν τις πολιτικές διασυνδέσεις του.
Η δολοφονία του Γιάρον Λισίνσκι και της Σάρα Λιν Μίλγκριμ έγινε έξω από το Εβραϊκό Μουσείο Capital στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο ύποπτος, Ελίας Ροντρίγκες, 30 χρόνων και γεννημένος στο Σικάγο, κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων το βράδυ της Τετάρτης.
Φώναξε «Ελεύθερη Παλαιστίνη» μετά τη σύλληψή του – Έδρασε μόνος τουgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ήταν μέλη ομάδας νέων διπλωματών που πήραν μέρος σε εκδήλωση της Εβραϊκής Επιτροπής των ΗΠΑ, ομάδας που υποεκφράζει υποστήριξη στ Ισραήλ και αντιμετωπίζει τον αντισημιτισμό, κατά δήλωσή της.
Αυτόπτες μάρτυρες στην Ουάσιγκτον είπαν ότι ο δράστης φώναξε «Ελεύθερη Παλαιστίνη» μετά τη σύλληψή του.
Μετά τη δολοφονία των δύο νέων διπλωματών οι ισραηλινές πρεσβείες ανά τον κόσμο αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα γραπτά του υπόπτου Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Νταν Μπονγκίνο, ανακοίνωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ερευνητές «έχουν γνώση ορισμένων γραπτών που φέρεται να είχαν εγκριθεί από τον ύποπτο».
Εξετάζονται και σύντομα θα γνωρίζουν αν είναι αυθεντικά.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα «γραπτά» στα οποία αναφερόταν ο Νταν Μπονγκίνο είναι ένα «μανιφέστο», υπογεγραμμένο με το όνομα του Ροντρίγκεζ.
Είχε δημοσιευθεί σε ανώνυμο λογαριασμό του X λίγο πριν από τη δολοφονία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Φέρτε τον πόλεμο στην πατρίδα» Το κείμενο αυτό είχε τον τίτλο «Κλιμακώνουμε για τη Γάζα, Φέρτε τον Πόλεμο στην Πατρίδα» και καταδίκαζε τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023.
Ακόμα, επιχειρηματολογούσε υπέρ της ηθικής της «ένοπλης» δράσης.